• Zápis na školský rok 2024/2025

          • Materská škola, Park Angelinum 7,   Košice – Staré Mesto

            Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zápis do mš

             

            Riaditeľka materskej školy, Park Angelinum 7, Košice – Staré Mesto  oznamuje, že zápis detí do materskej školy k  nasledujúcemu školskému roku 2024/2025

            sa uskutoční v dňoch:

             

            02.05.2024 – štvrtok              08.00 – 12.00 hod.

            03.05.2024 – piatok               12.00 – 16.00 hod.

             

            v budove materskej školy.

            Riaditeľka materskej školy pri zápise a prijímaní detí do materskej školy postupuje v zmysle zákonov a v zmysle Usmernenia k prijímaniu detí na predprimárne vzdelávanie vydaného MŠVVaM SR.

             

            Postup pri zápise:

            Rodič môže podať žiadosť:

            • Osobne, poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy, e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu.
            • Prostredníctvom elektronickej prihlášky 

            Rodič môže žiadosť doručiť aj prostredníctvom:

            • elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy alebo
            • elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            V deň zápisu je však vhodné osobne sa zúčastniť spolu s dieťaťom Dňa otvorených dverí.

            Na stránke www.park.edupage.org - Prihláška | Materská škola (edupage.org) - bude k dispozícií elektronická prihláška spracovaná školou (dostupná bude  na  stránke  školy od 01.05.2024).

            Ak nemáte možnosť elektronicky komunikovať so školou, ani vytlačiť si dokumenty zo stránky školy, v čase zápisu ich môžete vyplniť priamo v škole s povereným zamestnancom.

            Vytlačenú a podpísanú prihlášku oboma rodičmi prineste prosím so sebou v deň zápisu. Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľovi školy (príloha č. 2). Je potrebné, aby ste pri zápise vedeli predložiť k nahliadnutiu občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, oznámte túto skutočnosť pri zápise.

            Povinnou prílohou žiadosti o prijatie dieťaťa je potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní. Toto potvrdenie si môžete zabezpečiť aj teraz či v priebehu mesiaca Apríl. Môžete použiť – Príloha č. 1.

             

            Mgr. Anna Gaľová

            riaditeľka školy

          • Magická záhrada - svet dobrej nálady

          • Projekt je realizovaný s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu 5/2023 formou dotácie z Environmentálneho fondu

            Projekt „Magická záhrada-svet dobrej nálady“ bol realizovaný v areáli materskej školy Park Angelinum 7 v Košiciach, s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu 5/2023 formou dotácie z Environmentálneho fondu. Predkladateľom projektu bola Materská škola.

            Cieľom Materskej školy bolo získať finančné prostriedky formou dotácie a tak realizovať dlhodobý projekt, ktorý bude zameraný pre účel ekologického hospodárenia s dažďovou vodou s edukatívnym charakterom pre deti navštevujúce materskú školu.

            V priebehu mesiaca apríl sme realizovali práce na našom školskom dvore Materskej školy Park Angelinum 7 v Košiciach. Záhradníctvo KaK s.r.o. z Rozhanoviec sa postaralo o práce potrebné na vytvorenie dažďovej záhrady, vyvýšených záhonov a prírodných tienidiel vytvorených z vŕbového prútia.

            Na realizáciu dažďovej záhrady bolo potrebné pripraviť terén, preinštalovať odkvapové rúry, aby sme využili dažďovú vodu na jej závlahu. Taktiež bolo potrebné nájsť vhodný priestor a upraviť terén,  na osadenie záhonov a na osadenie prírodných tienidiel z prútia

            Takýmto spôsobom sme využili časť dažďovej vody na dažďovú záhradu, ktorá bola vytvorená z množstva rastlín, ktoré deti môžu pozorovať, ich rôznorodosť a krásu, a samozrejme aj úžitok, ktorý bude mať pozitívny vplyv aj pre hmyz v záhrade a vtáctvo.

            Záhradníctvo Kak s.r.o. nám tiež zabezpečilo vyvýšené záhony, ktoré budú pani učiteľky s deťmi využívať hlavne na sadenie zeleniny, aby deti pozorovali rast od semienka až k plodu. Tiež by sme prostredníctvom týchto aktivít chceli v deťoch vzbudiť záujem o jej pestovanie a uvedomenie si hodnoty práce, ktorá je potrebná k vypestovaniu zeleniny kým príde do našich domácností, a samozrejme týmto ich aj motivovať k zdravej výžive a konzumácii zeleniny, ktorú si vypestujú. Prostredníctvom prírodných tienidiel sme chceli vytvoriť odpočinkové miesto na školskom dvore, ktoré by bolo pre deti zaujímavé, ale hlavne, aby boli pri výrobe použité prírodné materiály.

            Ďakujeme za možnosť realizovať naše nápady s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu formou dotácie z Environmentálneho fondu v hodnote 6689,44,-eur.   Ďakujeme, že sme si mohli skrášliť školský dvor spôsobom, ktorý je šetrný k prírode, a má vzdelávací charakter. Tešíme sa na ďalšie granty a určite sa zapojíme, nakoľko máme ďalšie nápady, ktoré by sme chceli zrealizovať.

          • Čerstvé hlavičky 2024

          • Čerstvé hlavičky 2024

            Milí rodičia a priatelia školy.

            Materská škola sa opäť zapojila do projektu "Čerstvé hlavičky" s Kauflandom.

            Hlasovať môžete na 

            Čerstvé hlavičky | Kaufland (cerstvehlavicky.sk)

             

            Veríme, že spolu to dokážeme.

             

            Hlasujeme každý deň do 29.05.2024!!!

             

            O projekte

            Projekt je určený pre všetky základné a materské školy na Slovensku, ktoré môžu súťažiť o prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka. Každý rok, ku každej našej predajni, ktorých je aktuálne 79, hľadáme jednu partnerskú materskú a jednu partnerskú základnú školu, ktorým bude daná predajňa poskytovať raz týždenne počas celého školského roka ovocie alebo zeleninu.

            Čerstvé hlavičky napomáhajú k motivovaniu a vzdelávaniu detí v dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny. Vďaka pravidelnému prísunu ovocia alebo zeleniny, ktorú im raz týždenne poskytujeme, si deti vytvárajú zdravý návyk a pozitívne asociácie k čerstvému ovociu a zelenine. Pri jeho výbere sa zohľadňuje predovšetkým sezónnosť ako aj lokálna dostupnosť. Aby deti spoločne objavovali chute, ktoré doposiaľ nepoznali, z času na čas sa v rámci projektu stretnú aj s exotickejšími druhmi ovocia, ako napr. mango alebo hurmikaki.

          • Sponzorstvo

          • Milí rodičia a priatelia materskej školy,

            ak máte záujem finančne alebo materiálne prispieť našej MŠ môžete využiť tieto možnosti:


            - finančný príspevok na sponzorský účet :  

            IBAN: SK38 0200 0000 0016 3929 6353


            - materiálne zabezpečenie

             

            AKTUÁLNA POTREBA:

            - TECHNIKA NA OZVUČENIE AKCIÍ

            - OBNOVA PIESKOVISKA - VÝMENA DOSÁK A DOMČEKA

             

            Pri finančnom príspevku je potrebné vypísať s riaditeľkou

            MŠ Darovaciu zmluvu. 

             

            Vopred Vám ďakujeme za Vašu spoluprácu a ochotu zvelebovať našu materskú školu. 

          • Pro SLAVIS 2023

          • MŠVVaŠ a Dom Matice slovenskej v Žiline vyhlásili 23. ročník celoslovenskej súťaže triednych a školských časopisov "Pro SLAVIS 2023" s cieľom podporiť a rozvíjať tvorivé aktivity detí a mládeže v oblasti literárnej tvorby.

            Pani zástupkyňa, Mgr. Mária Šuleková, ktorá je patrónkou nášho časopisu neváhala a zapojila našu materskú školu do tejto súťaže.

            Výsledkom je krásne 2. miesto.

            Ďakujem všetkým zainteresovaným zamestnancom a v neposlednom rade prispievateľom z radov rodičov.

            Mgr. Anna Gaľová

            riaditeľka školy

          • Jarné prázdniny

          • V čase od 26.02.2024 do 01.03.2024 sú "jarné prázdniny"

            Naša materská škola - Park Angelinum - ostáva v prevádzke aj pre MŠ Jarná 4 v Košiciach.

          • Zmena v poplatkoch za školu

          • Riaditeľka materskej školy Vás týmto informuje, že v súlade so Všeobecne záväzným nariadením MČ KE - Staré Mesto č. 2/2023 (príloha)   sa od 01.02.2024 v materskej škole Park Angelinum 7, Košice - Staré Mesto mení:

             

            výška príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov

            - z pôvodných 40,00 € na 50,00 € / mesačne

             

            a režijných nákladov

            - z pôvodných 5,00 € na 8,00 € / mesačne.

             

            V tejto súvislosti so zmenami riaditeľka materskej školy vydala aj nový Vnútorný predpis o úhrade finančných príspevkov na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v materskej škole 1/2024 (príloha).

             

             

          • Vianočné prázdniny

          • Prerušenie prevádzky počas prázdnin

            Náhradná materská škola: Zádielská 4, Košice - Staré Mesto. Záujem o náhradnú materskú školu je potrebné nahlásiť p. učiteľkám na triedach najneskôr do 14.12.2023

             

            Pri predškolákoch je potrebné nahlásiť presný počet dní, ktoré bude navštevovať, z dôvodu čerpania štátnej dotácie na stravu.Túto dotáciu je potrebné ku koncu kalendárneho roka vyúčtovať.

            Nástup do materskej školy po prázdninách bude: 08.01.2024

          • Učíme sa s tabletom

          • Projekt Nadácie VSE

                Digitálne technológie majú potenciál na podporu rozvoja detí už v predškolskom veku. Prostredníctvom tohto projektu ,, Učíme sa s tabletom“, ktorý podporila Nadácia VSE sumou 5500,-eur, sme sa snažili produktívne a primerane integrovať tieto technológie do predškolskej výchovy a využívať DT ako zaujímavú edukačnú pomôcku. Prostredníctvom zakúpenia tabletov sme realizovali aktivity, ktoré u detí rozvíjali predpisateľskú a predčitateľskú gramotnosť, rozvíjali sa v oblasti matematiky, ale aj v sociálno-emocionálnej oblasti, kedy vytvorili odkaz pre kamaráta vo forme videa.

            Sme si vedomí toho, že je veľmi dôležité  skoordinovať využívanie tabletov tak, aby na deti vplývali pozitívne a nestali sa pre deti najdôležitejšou činnosťou v rámci celého dňa. Primerané využívanie tejto pomôcky môže mať významný vplyv pre rozvoj gramotnosti detí predškolského veku.

                Prostredníctvom využívania tabletov a následnej digitalizácií v MŠ, sme povzbudzovali deti v spolupráci, podporovali ich v integrácii, podporovali ich v hre, ponechali im iniciatívu, podporovali spoluprácu s rodičmi.

            Ďakujeme Nadácii VSE, že sme si mohli zakúpiť tablety, ktoré využívame ako zaujímavú edukačnú pomôcku vo výchovno-vzdelávacom procese v našej materskej škole.

            Mgr. Anna Gaľová

             

             

          • OZNAM

          • Prevádzka MŠ prerušená od 20.10.2023 do 24.10.2023

            Vzhľadom na vysokú chorobnosť u detí a pedagogických zamestnancov, na základe Zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon) č. 245/2008 Z.z., podľa § 150 a) ods. 2 e), zriaďovateľ súhlasí s prerušením prevádzky Materskej školy Park Angelinum 7, Košice – Staré Mesto, 04001, na dobu 5 kalendárnych dní, to je od 20.10.2023 do 24.10.2023 (vrátane), s nástupom od 25.10.2023. 

            Ďakujeme za pochopenie.

            Mgr. Anna Gaľová

            Riaditeľka MŠ Park Angelinum 7

          • Deň zdravej výživy

          • Milí rodičia,

            srdečne Vás pozývame na ochutnávku jedál pripravených v našej školskej kuchyni pri príležitosti Dňa zdravej výživy.

            Ochutnávka sa uskutočni dňa 18.10.2023 od 15.00 hod. v priestoroch školskej jedálne.

             

          • Oznam o začiatku školského roka 2023/2024

          •  

             

            Vážení rodičia,

            začiatok školského roka 2023/2024 sa uskutoční 04.09.2023. Všetky potrebné informácie a pokyny k nástupu Vám budú odoslané správou cez edupage.

            Tešíme sa na Vaše deti a našu vzájomnú spoluprácu.

             

             

      • Kontakty

        • Materská škola
        • 0903 444 833
        • 0903 444 833
        • Park Angelinum 7 Košice - Staré Mesto Slovakia
        • 35540508
        • 2021607104
        • Mestská časť Košice - Staré Mesto, Hviezdoslavova 7, 04034 Košice
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje